• nieuwe inrichting Amstel Amsterdam

  • visualisatie herinrichting Amstel

  • visualisatie brede deel Amstel

  • verkeersmaatregelen binnenstad Amsterdam

  • verkeersbesluit en bebordingsplan binnenstad Amsterdam

Nieuwe hoofdroutes in binnenstad Amsterdam

De komst van de Noord/Zuidlijn was voor de gemeente Amsterdam aanleiding om de binnenstad in bepaalde gebieden opnieuw in te richten. Hierdoor wijzigden enkele belangrijke autoroutes. Zo kwam er onder andere een verkeerskundige ‘knip’ in de Paleisstraat tussen Dam en Nieuwezijds Voorburgwal en werd Amstel tussen de Blauwbrug en het Muntplein opnieuw ingericht.

De ingrepen zijn onderdeel van de herindeling van de aanvoerroutes door de binnenstad. Het beleid is erop gericht om de binnenstad stapsgewijs autoluw te maken. Door de auto zoveel mogelijk te weren, moet er meer ruimte voor bewoners, fietsers en wandelaars komen. Zo werd eerder het Muntplein heringericht, waardoor het nauwelijks meer aantrekkelijk is voor doorgaand verkeer.

Namens BonoTraffics heeft Sander Bonhof de gemeente Amsterdam geadviseerd bij de totstandkoming en realisatie van de plannen. Hiervoor is het bebordingsplan en verkeersbesluit opgesteld voor de diverse deelprojecten om doorgaand verkeer door de binnenstad tegen te gaan. “Daarnaast hebben we de gemeente van verkeersjuridisch advies voorzien om bepaalde ideeën uitvoerbaar te maken”.

Meer informatie

Sander Bonhof

Telefoonnummer

06 - 31 02 79 53

E-mail

sbonhof@bonotraffics.nl

Verkeersbesluit.nu

Verkeersbesluit.nu: dat is altijd een goed besluit!

Verkeersbesluit.nu is de snelservice van BonoTraffics voor kwalitatieve verkeersbesluiten. Onze specialisten zijn ervaren met alle actuele regelgeving omtrent bestuurs- en verkeerswetgeving. De hele procedure voor verkeersbesluiten nemen wij voor u uit handen. Ervaar het gemak van verkeersbesluit.nu. Veel gemeentes gingen u al voor.