Wij zijn BonoTraffics, een verkeerskundig adviesbureau uit Kampen. Met meer dan 40 verkeerskundigen werken we samen met onze opdrachtgevers aan een mooie, veilige en sociale openbare ruimte in heel Nederland. Hierbij laten we ons leiden door onze waarden verbondenheid, flexibiliteit, kwaliteit en passie voor ons vak.
Die waarden komen niet uit de lucht vallen. Hieraan ten grondslag liggen de twee lijfspreuken die Mente Bonestroo en Marcel Gommers afspraken een half jaar nadat Mente in 1999 BonoTraffics oprichtte:
‘Als je goed bent voor je werknemers, dan zijn ze goed voor jou’ en ‘wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat dan ook een ander niet’. De menselijke maat werd onze standaard. Luisteren, begrijpen, adviseren en helpen: de basis van ons karakter.
De waarden gaven we door, terwijl meer medewerkers, stagiaires en afstudeerders zich bij ons aansloten. Begin 2010 vestigden we ons daarom in een groter pand aan de IJsselkade. En dit pand ruilden we in 2022 opnieuw in voor meer ruimte: de oude BK fabriek aan de Berklaan in Kampen.
Kwaliteit
In 2010 mochten we aan de slag met de Zuidelijke ringweg Groningen. Dit was een van onze eerste echte grote klussen. We werkten er met tien collega’s aan. Voor het eerst konden we in een project al onze specialismen laten zien. Ook was dit project een verdere aansporing om op ontwerpvlak verder te innoveren en de beste te worden.
Niet alleen onze ontwerpers, maar al onze verkeerskundig adviseurs zetten graag een stapje extra. We zoeken altijd een passende oplossing voor uw vraag en zijn daarbij niet bang om dingen net even anders te doen. Door het vertrouwen in elkaars kwaliteiten kunnen we samen mooie projecten realiseren. Kijk bijvoorbeeld eens naar de fietsrotonde die we samen met de gemeente Groningen ontwikkelden.
Passie voor het vak
Dat we het beste resultaat willen leveren, hebben we te danken aan de passie voor ons vak. Die passie zorgt voor een kantoor vol gedreven adviseurs met elk hun eigen specialismen. Ontwerp, analyse, beleidsadvies, verkeersjuridisch advies, parkeeradvies, onderzoek, participatie… voor iedere vraag is er een adviseur met de juiste kennis. En die kennis delen we graag. Zo geven we colleges op verschillende Hogescholen en hebben we zelfs onze eigen BonoAcademy opgericht.
Buiten onze specialismen zijn we echter allemaal gelijk. Binnen onze organisatie werken we niet met management lagen of senioriteitsniveaus. Dat vinden we niet belangrijk. We houden van ons vak en halen onze voldoening uit de meerwaarde voor onze opdrachtgever.
Flexibiliteit
Onze vlakke organisatiestructuur zorgt ook voor korte lijntjes, snel kunnen schakelen en flexibiliteit. Morgen nog een parkeeronderzoek? Geen probleem. Graag verkeerskundige ondersteuning bij u op locatie? Dat kan. Voor alleen een bepaald project? Natuurlijk. Maar dan wel graag vanuit huis? Doen we. Verkeersbesluiten aan ons uitbesteden? We schrijven ze graag. Maar kunnen we dan zelf contact houden met de politie? Zeker mogelijk. We zijn probleemoplossers en mogelijkheden-zoekers. En hele snelle ook!
Onze adviseurs
Verbondenheid
Toch is verbondenheid de waarde die het meeste opvalt. Zo kan het zijn dat je op de vrijdagavond voor de kerstvakantie nog licht ziet branden in ons pand, omdat we samen hebben besloten dat we de deur van het kantoor pas achter ons dichttrekken als ons voorstel voor Alphen aan den Rijn af is.
Die verbondenheid nemen we zelfs mee als we soms jarenlang gedetacheerd zitten bij een opdrachtgever. Ook dan hebben we onze collega’s onder de sneltoets van de telefoon en zoeken we elkaar op bij vragen. Zo profiteert u van de kennis van ons allemaal.
Ruimte voor elkaar
In dit alles staat ‘ruimte voor elkaar’ als begrip centraal. We werken in Nederland aan de openbare ruimte waarbij 'ruimte voor elkaar' voorop staat. We denken aan iedere weggebruiker en betrokkene en we zorgen dat iedere stem is vertegenwoordigd in het proces. Daarnaast staat ‘ruimte voor elkaar’ ook voor onze relatie met met u. Ook naar uw wensen en eisen luisteren we aandachtig. En we doen ons best om in het traject niet alleen aan de eisen, maar ook aan de wensen te voldoen.
Als laatste staat ‘ruimte voor elkaar’ voor de manier waarop wij met elkaar omgaan als collega’s. We zijn een team, een familie. We helpen elkaar wanneer we even hard moeten werken en drinken samen een biertje wanneer er iets te vieren valt. Of gewoon, omdat het zo gezellig is samen.